Sveriges herrlandslag spelar EM i januari. Inför det har Sverige dubbla landskamper mot Nederländerna på svensk mark. Den ena landskampen skulle ha spelats i Jönköping men flyttas till Alingsås, där två landskamper nu ska spelas.

Regeringens nya restriktioner under tisdagen gjorde så att Hallbybollen i Jönköping behövde ställas in. I samband med turneringen så skulle Sveriges herrlandslag spela ett av sina två genrep inför EM mot Nederländerna i Husqvarna Garden. Men i och med att Hallbybollen nu inte blir av så flyttas också landskampen från Husqvarna Garden till Estrad Arena i Alingsås.

Sedan tidigare är det klart att EM-genrepet ska spelas i Alingsås, så att det blir nu istället två landskamper i stället för en i potatisstaden. Det meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida. Den första landskampen spelas den 6 januari med matchstart 19:05. Det stora genrepet sker den 8 januari med avkast 16:05. Båda matcherna spelas i Estrad Alingsås. Sverige och Nederländerna har sina EM-förberedelser i Alingsås.

Sveriges trupp till EM i Slovakien & Ungern.

Spelschema

Torsdagen den 6 januari:
19:05 Sverige – Nederländerna, Estrad Alingsås

Lördagen den 8 januari:
16:05 Sverige – Nederländerna, Estrad Alingsås