Efter svensk seger mot Norge med 28-25 och en stark insats är Sverige klart för semifinal i EM. På fredag spelas semifinalen mot Ungern.

I U18-EMs huvudrunda (eller mellanrunda som det också kallas) behövde Sverige vinna mot både Danmark och Norge för att kunna ta sig till semifinal. En på förhand tuff uppgift, men Sverige vände halvtidsunderlägen i båda matcherna och lyckades skrälla sig till semifinal.

I matchen mot Danmark låg Sverige under med 17-15 i halvtid men vann till slut matchen med 32-29 efter att Axel Månsson gjort hela tio mål. Lugi-spelaren har öst in mål under mästerskapet och även mot Norge blev det fem baljor, bara överträffat av Linus Gustavssons sex.

I den matchen låg Sverige återigen under, 13-12, för att sedan utmanövrera norrmännen i andra halvlek. 28-25 till Sverige innebar att både Norge och Danmark får slåss om lägre placeringar. 

För Sverige lever alltjämt guldhoppet men först väntar (den 12 augusti) semifinal mot ett guldtippat Ungern. I den andra semifinalen möts Spanien och Tyskland. Såväl finalen som bronsmatchen spelas på söndag, den 14 augusti.