Sveriges U18-landslag besegrade Ungern i EM-semifinal med 33-30 och spelar nu EM-final på söndag, där Spanien väntar.

Succén fortsätter i Montenegro för de svenska U18-herrarna. Med avancemang från Huvudrundan efter två segrar mot Danmark och Norge väntade förhandsfavoriterna Ungern i semifinal. Matchen blev en målrik sådan. Ungern hade ledningen i halvtid (15-16) men i den andra halvleken tog Sverige kampen tillbaka och fick övertaget. Sverige gjorde en strålande halvlek och när slutvisslan gick i Podgorica stod Sverige som segrare till 33-30.

Laget bars än en gång fram av mittnian Axel Månsson som med sina sju mål också blev utsedd till matchens bästa spelare. Nu ska Sverige spela EM-final söndagen den 14 augusti. Motståndet kommer Spanien stå för, ett Spanien som Sverige förlorade mot i gruppspelet (med sju bollar).

U18-finalen blir den fjärde i historien för ett svenskt pojklandslag. Senast en EM-final spelades för Sverige var 2018, då det slutade med EM-guld. EM-finalen spelas 17:30 och sänds på EHFtv.com.

Svenska målskyttar mot Ungern:
Axel Månsson 7, Linus Gustavsson 6, Pelle Segertoft 3, Albin Hägglund Junler 3, Arvid Boquist 3, Elias Lundstad 2, Jonathan Andersson 2, Marcus Björkman 2, Noah Martinsson, Theodor Uliana Starck, Love Sundewall, Rasmus Lenzi.