Sveriges assisterande förbundskapten och pressansvarige Daniel Vandor har testat negativt för Covid-19. Ledarna kan därför börja röra sig mot Slovakien, för att sedan ansluta till landslagstruppen.

Ikväll startar handbolls-EM, där Sverige tar emot Bosnien & Hercegovina i premiärmatchen. Landslaget får klara sig utan assisterande förbundskapten Martin Boquist i kvällens match. Men han och landslagets presschef Daniel Vandor har nu testat negativt för Covid-19 och ansluter till Slovakien ikväll, det meddelar presschefen i ett pressmeddelande.

Ledarduon testade positivt för Covid-19 under förberedelserna i Alingsås, och har inte testat negativt förrän nu alltså. Boquist och Vandor reser till Slovakien från Landvetter idag och anländer ikväll. Men duon hinner inte vara med under kvällens drabbning mot Bosnien & Hercegovina. Utan det krävs ett negativt test imorgon (fredag) för att sedan kunna ansluta till truppen.

Under gårdagens pressträff så meddelade förbundskapten Glenn Solberg till Handbolls-EM.se att videoanalytikern Björn Sätherström kommer att befinna sig på tränarbänken för att ”ersätta” Martin Boquist under matchen mot Bosnien. Premiären spelas ikväll 20:30 och sänds på Viaplay och TV6.