Sverige tog en fin premiärseger i EM mot Bosnien & Hercegovina. Matchen slutade 30-18 till Sverige, som imponerade stundtals i matchen.

Under torsdagskvällen så inleddes Europamästerskapen 2022 för svensk del, när man ställdes mot Bosnien & Hercegovina i Bratislava. Matchen var den första av tre gruppspelsmatcher, där två platser till Mellanrundan står på spel.

Sverige fick en rivstart på matchen, där man gjorda fyra raka mål till 5-1 tidigt i matchen, för att fästa ett grepp. Andreas Palicka i målet stod även för några fina räddningar under den första kvarten och fick en fin start i mästerskapet. Sverige kontrollerade händelserna i den första delen av halvleken fullt ut och imponerade främst på kanterna med Hampus Wanne och Niclas Ekberg.

Det svenska laget roterade lite på nio meter under den andra kvarten av första halvlek, där Felix Claar och Lukas Sandell kom in och rörde om i grytan bland annat. Sverige fortsatte att ha kontroll på matchen, och var aldrig riktigt hotade av motståndet, trots att bosnierna hittade vägen till mål från skytte på nio meter.

Efter 30 spelade minuter så hade Sverige en bekväm ledning med 17-11 inför den andra halvleken.

Andra halvlek

Sverige roterade lite i sjuan på planen även till den andra halvleken. Peter Johannesson fick ta plats mellan stolparna istället för Andreas Palicka bland annat, och räddade de fyra (!) första skotten mot mål. Det gav Sverige en extra skjuts in i halvleken, där man kunde utöka sin ledning med några bollar.

Men Bosnien & Hercegovina skulle få ett finger med i matchen trots allt och åt upp underläget en aning. Bosnierna var lite frejdigare framåt samtidigt som man stoppade Sverige i sitt tunga försvarsspel. Just försvarsspelet gjorde så att Sverige inte gjorde mål på många minuter, innan Emil Mellegård bröt dödläget två gånger om, och gav Sverige lite andrum till 23-16 efter 47 minuter i matchen. Sverige steppade dessutom upp, samtidigt som bosnierna såg aningen tröttare ut.

Efter 60 minuter så stod Sverige som segrare i EM-premiären. Matchen mot Bosnien & Hercegovina slutade 30-18 till svensk favör. Trots en mindre bra period i mitten på den andra halvleken så kunde alltså Sverige ta med alla poäng från matchen. Värt att notera är att alla svenska spelare fick speltid i matchen.

Nästa match för Sverige i EM är mot Spanien på lördag med matchstart 20:30. Matchen sänds på TV6 och Viaplay.