Skuru IK och H65 Höör kommer mötas inför storpublik i januari. Spelplats blir hockeyarenan Kinnarps Arena i Jönköping där SHE-lagen kan få flera tusen åskådare. Matchen är ett samarbete med Hallbybollen som spelas i början av 2021. 

I ett pressmeddelande meddelar Svensk Handbollselit att matchen kommer äga rum 4 januari i Jönköping. Tidigare brukar det svenska herrlandslaget spela i arenan under Hallbybollen. Men i och med Sveriges bortamatch i EM-kvalet mot Montenegro, så finns inte den möjligheten i år.

Istället blir det alltså två av Sveriges bästa lag som spelar match mot varandra inför tusentals barn och ungdomar. Det är Skuru IK som valt att flytta sin hemmaplan från Nacka till Jönköping denna gång.

– Med tanke på rådande situation finns det ett enormt sug efter handboll och ett starkt behov av att ha evenemang och matcher att se fram emot. För Skuru IK var det därför en självklarhet att lägga en hemmamatch i Jönköping under Hallbybollen när vi fick möjligheten. På så sätt kan vi bjuda alla tusentals deltagande barn och ungdomar på ett toppmöte i SHE där vi ställs mot bästa möjliga motstånd. Bättre fönster för att visa upp vilken kvalité det är på svensk damhandboll finns knappast, säger Skurus ordförande Jonas Johansson till SHE:s hemsida.

Den tidigare stormålvakten tillika vd för Svensk Handbollselit Peter Gentzel hoppas och tror på ett nytt publikrekord för matchen.

– Vi räknar, om omständigheterna kommer att tillåta det, att slå publikrekord för en ligamatch på damsidan i Sverige. Det kommer att bli en höjdpunkt för såväl spelarna som för ungdomarna på läktaren, en fest och manifestation för SHE och svensk damhandboll, säger han.

Matchen kommer spelas 4 januari 19:30, i Kinnarps Arena.

Hallbybollen spelas 4-6 januari och är en av Sveriges största handbollscuper.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här