Isabelle Gulldén är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Nu ska mittnian hem till Sverige för att spela med Lugi efter säsongen av familjeskäl, det meddelar hon till Sportbladet.

Under måndagen så meddelade den norska storklubben Vipers Kristiansand att Isabelle Gulldén väljer att bryta kontraktet och lämna klubben efter säsongen. Då meddelade man att det var av personliga skäl. Sedermera kom uppgifter från Sportbladet att Gulldén är klar för spel i Lugi i SHE, något som nu bekräftas.

I en intervju med Sportbladet så meddelar Isabelle Gulldén att hon är klar för spel i Lugi efter säsongen där hon skrivit på ett kontrakt över tre år. Anledningen till flytten hem till Sverige är familjeskäl där hennes lillasyster, som bor i Lund, har drabbats av cancer.

– Den är aggressiv och har spridit sig. Det är tufft. Hon har svarat bra på behandlingen än så länge och vi hoppas att det fortsätter så. Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, säger Gulldén till Sportbladet.

Isabelle Gulldén har alltså skrivit på ett kontrakt med Lugi på tre år från och med efter sommaren. Mittnian kommer också att vara ungdomsansvarig i föreningen.