Sverige har fått en bra start på EHF Euro Cup. Herrlandslaget tog en stor skalp när man besegrade Danmark med 34-32 i Göteborg.

Under söndagen spelade Sverige mot Danmark i EHF Euro Cup på hemmaplan. Matchen spelades inför mycket publik i Scandinavium (Göteborg). Herrlandslaget fick en bra start på matchen och gick upp i en fin ledning inledningsvis efter glimrande spel från Jim Gottfridsson bland flera. När Sverige kunde rycka ifrån ordentligt i mitten på första halvlek var Danmarks målvakt Kevin Möller bländande, och höll nere siffrorna.

Danmark åt sig in i den första halvleken och kvitterade till 11-11 efter drygt 20 minuter, detta efter att Sverige behållit ledningen under stora delar av första halvlek. Tobias Thulin spelade upp sig i det svenska målet men trots det så lyckades inte Sverige återta ledningen in till halvtidspaus. Till andra halvlek stod matchen 17-17.

Andra halvlek

Sverige fick en dålig start på andra halvlek med dubbla utvisningar vilket satte Sverige i numerärt underläge och Danmark i förarsätet. Danskarna utnyttjade minuterna med fler spelare på banan och roffade åt sig en flermålsledning.

Efter den fina danska starten så svängde matchen rejält. Sverige kom ifatt, Danmark tog ledningen igen men sedan så kom Sverige ifatt ytterligare och tog tillbaka ledningen med kvarten kvar av matchen.

De sista minuterna blev böljande och mycket jämna. Sverige hade ett mål i hand i stort sett hela vägen och Danmark fick jaga. Eric Johansson imponerade i slutet av halvleken med ett par viktiga mål. När slutsignalen gick i Scandinavium så stod Sverige som segrare till 34-32.

Blågult har fått en perfekt start på EHF Euro Cup med dubbla segrar av två möjliga mot Tyskland respektive Danmark. EHF Euro Cup innehåller dessutom Spanien, som väntar i mars månad.

Nästa landslagssamling för Sverige är i januari månad då det vankas VM på hemmaplan.

Målskyttar

Sverige: Jim Gottfridsson 5, Albin Lagergren 4, Hampus Wanne 4, Lucas Pellas 4, Max Darj 3, Lukas Sandell 3, Eric Johansson 3, Niclas Ekberg 2, Daniel Pettersson 2, Felix Claar 2, Oscar Bergendahl 2.

Danmark: Simon Pytlick 6, Mikkel Hansen 6, Mathias Gidsel 4, Casper Mortensen 3, Emil Jakobsen 3, Rasmus Lauge 2, Magnus Saugstrup 2, Johan Hansen 2, Hans Lindberg, Simon Hald, Jacob Holm, Mads Mensah Larsen

Källa: Handbollslandslaget