Sverige har två raka segrar i huvudrundan efter seger mot Polen med 28-18. Tobias Thulin stod för en fin insats i det svenska målet i en annars inte så sprakande tillställning.

Under fredagskvällen så ställdes Sverige mot Polen i huvudrundans andra match. Lagen kom från två olika förutsättningar inför matchen, då Sverige besegrade Ryssland igår samtidigt som Polen åkte på pumpen mot Norge under gårdagen.

Sverige inledde med Tobias Thulin i målet, som fick göra sin mästerskapsdebut. Thulin fick också göra några räddningar under matchens 20 inledande minuter, där Sverige hade ledningen med fyra bollar till 9-5. Sverige kontrollerade händelserna på ett relativt bra sätt under en ganska målsnål start på matchen.

Den första halvleken präglades i mångt och mycket av tekniska fel, främst från polackernas sida. Det var i övrigt ingen bländande handboll som det bjöds på i den första halvleken, där det möjligen fanns en del trötta kroppar från gårdagens premiärmatcher i huvudrundan. Men Sverige kunde gå in till halvtidspaus med en väldigt betryggande ledning med 14-6. Tobias Thulin i målet stod för fem fina räddningar under den första halvleken.

Andra halvlek

I den andra halvleken så fick Tobias Thulin en fantastisk start på halvleken, med fem räddningar på sex skott. Även Sverige som helhet fick en bra start, där bland annat högersexan Isak Persson bjöd på ett fint mål från sin kant bland annat. Även Emil Mellegård imponerade ute på vänstersex, när Hampus Wanne vilades i början av andra halvlek.

Det svenska laget hade full kontroll på matchen i andra halvlek, och utökade sin ledning gång på gång. Isak Persson fortsatte leverera ute på högersex med några fina mål. Sverige kunde dessutom spela på många spelare, och vila Jim Gottfridsson och andra nyckelspelare under den andra halvleken.

Sverige var ganska ineffektiva under matchens slutkvart, och tog lite märkliga avslut stundtals. Men ledningen var lite för stor från början för att vara hotad. Efter 60 spelade minuter så hade Sverige en bekväm seger, när matchen slutade 28-18. Tobias Thulin blev matchens spelare med sina tolv räddningar.

Nästa match för Sverige är på söndag, då man ställs mot Tyskland. Just Tyskland möter Norge ikväll med matchstart 20:30 för att avsluta omgång två i Grupp 2 av huvudrundan. Under fredagen vann Spanien mot Ryssland med en boll dessutom.