MATCH: Portugal – Sverige

 SPELTIPS: Under 26,5 mål första halvlek

 SPELSTOPP: 20:30 17/1

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds:

1,84
888 Sport logga

Att Sverige skulle ta sig till huvudrundan var ingen överraskning, att däremot Portugal skulle göra samma sak är en jätteskräll.

Portugal är ett av lagen som har imponerat mest under årets EM. Redan i sin premiärmatch stod man för den största skrällen i detta mästerskap när man besegrade Frankrike med klara 28-25. Att portugis handboll är på framfart ser man även i årets Champions League där FC Porto tränade av Magnus Andersson har gått starkt, men att landslaget skulle ta sig vidare från en grupp med både Norge och Frankrike är en stor skräll.

Sverige inledde EM med att enkelt besegra Schweiz. Efter matchen mot Schweiz så har viktiga högernian Albin Lagergren saknats. Lagergren har fortsatta problem med sin fot. Till matchen mot Polen så valde landslagsledningen att styrka Albin Lagergren från truppen och in kom Jack Thurin. Thurin fick drygt 20 minuters speltid och gjorde så att det blev en bättre rytm i Sveriges anfallsspel.

Under gruppspelet har de svenska målvaktsparet Andreas Palicka/ Mikael Appelgren imponerat. Palicka har bäst räddningsprocent under EM medan Appelgren ligger på 6:e plats. De båda svenska målvakterna är nyckeln för att Sverige ska kunna gå långt i mästerskapet.

Jag tror att Sverige vinner matchen och en nyckel för detta är försvarsspelet. Jag väljer därför att spela:

888 annons

Speltips: Under 26,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på under 26,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • I 2 av Portugals 3 matcher har det varit under 26,5 mål i första halvlek

  • Sverige har inte fått något flyt i anfallsspelet

  • Portugal gör sin första huvudrunda sedan 2002

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.