MATCH: Sverige-Norge

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 20:30 25/1

 SPELBOLAG: ComeOn

 Odds:

3.25

Det är dags för ”kvartsfinal” i EM, när Sverige ställs mot Norge. Vilken rysare detta kommer bli, där patrioten inom en måste tro på en svensk seger för att Sverige ska få spela om medaljer.

Ja, nu börjar det dra ihop sig på allvar. Sverige har varit obesegrade i huvudrundan hittills och har tagit några viktiga skalper utan att på något sätt imponera allt för mycket. Ett lag som har imponerat är å andra sidan Norge, som blir Sverige motståndare imorgon tisdag. Norrbaggarna har sett smått oslagbara ut i huvudrundan och slog Spanien med 27-23 under gårdagen. Spaniens första förlust i EM på 17 (!) raka matcher. Det säger något om Norges stigande form.

Men, på tisdag så är det vinna eller försvinna med all sannolikhet. Om Spanien planenligt tar poäng mot Polen så krävs svensk seger mot Norge. Och bara den insikten gör att hoppet ökar för svensk seger. Norge har ett spännande lag och går möjligen att jämföra med Sveriges framgångssaga i Egypten 2021. De spelar i ett högt tempo på avkast, kontrar bra och har fått igång alla spelare på ett bra sätt, samtidigt som Sander Sagosen fortsatt är ”the go to guy”. Norge är med sin fina form dessutom favoriter mot Sverige, ännu större efter Sveriges avbräck på Palicka och Claar.

Så vad talar egentligen för en svensk seger? Jo stabiliteten. Försvarsspelet har suttit på plats under huvudrundan, även om det sett skakigare ut framåt. Lägg därtill att Max Darj befunnit sig på karantänhotellet sedan gruppspelet, och inte varit tillgänglig förrän mot Tyskland igår och för framtiden av turneringen. En extra krydda till försvarsspelet naturligtvis då han också tar kaptensbindeln till matchen. Blir också väldigt roligt att se Tobias Thulin och Peter Johannesson ta upp målvaktskampen med Säverås och Bergerud. Vem tar chansen?

Sist men inte minst, så måste man ju få leva lite på hoppet. Det har inte varit något bländande mästerskap från Sveriges sida hittills. Men det har varit tryggt. Svensk trygghet med knäckebröd, mellanmjölk och fri sjukvård. Erfarenheten, rutinen och tryggheten kommer att vara en stor fördel för Sverige medan Norge förmodligen flyger V-stilen längs med Holmenkollen efter sin seger mot Spanien. Andreas Palicka kommer saknas något enormt i Sverige, tyvärr. Oddsen på svensk seger gick från 2.35 till 3.25 hos ComeOn, efter Palicka och Claars coronabesked. Men visst måste Sverige kunna trotsa sina motgångar med framgångar?

Svensk seger till 3.25 gånger pengarna hos ComeOn. Spelvärt!

Speltips: Sverige vinner matchen

Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges tunga försvarsspel

  • Hoppet

  • Norges hybris jämfört med Sveriges erfarenhet och trygghet

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.