Den första semifinalen i handbolls EM är nu spelad och det står klart att Spanien är det första laget som garanterat kommer lämna turneringen med en medalj runt halsen. Detta efter en imponerande insats mot Danmark.

Det blev ett riktigt mästarmöte i kvällens match, där de regerande Europamästarna ställdes mot de regerande världsmästarna. Danskarna var förhandsfavoriter och de som imponerade störst i den första halvleken. De rödvita kunde hålla ledningen ända fram till paus, där det stod 14-13 på klockan efter att Gómez Abelló minskat på den danska ledningen med bara sekunder kvar.

Men när det var tjugo minuter kvar av mötet väcktes en låga hos det spanska laget, som trots allt kom till EM för att försvara sin titel från 2020. Efter att ha kvitterat ställningen till 16-16 lyckades man ta över taktpinnen och föra segern i mål efter ett flera efterföljande fullträffar. Målprocenten för laget skrevs till över 70 procent, vilket tydligt visar på vilka kvaliteter som laget innehar. Aleix Gómez Abeilló låg bakom elva av lagets mål.

Det här blir fjärde gången på rak som vi får se det spanska laget i en EM-final. Detta är en bedrift som inget annat lag lyckats med och man passerar därmed sitt tidigare rekord, som man delade med det svenska laget.