Sverige kommer till start utan försvarsgeneralen Max Darj som testats positiv för Covid-19. Tyvärr saknades Darj vädligt mycket just i försvaret och det var där som Spanien vann kampen och har nu en segersvit på tio matcher mot Sverige.

Sverige hade som taktik att jobba med snabba omställning, detta då Spanien gör flera byten på spelare från anfall till försvar. Inledningsvis så blir det många snabba omställningar från Sverige, men det blir för stressade pass och åtminstone sex bollar kastas bort.

Även om Sverige startar bra så läser Spanien svenskarnas spel vid några tillfällen och fångar bollen och kan kontra in några mål. Sverige har en väldigt dålig period mitt i 1:a halvlek där Spanien drar ifrån något. Även det spanska försvaret har Sverige svårt att forcera, vilket gör att Spanien kan leda med tre mål vid pausvila med ställningen 17-14.

Sverige rivstartar i 2:a perioden och får ganska enkelt fina lägen. Bra start för anfallet, men det gäller att få försvaret att funka för att kunna komma ikapp spanjorerna. Men tyvärr blev det ej så, det räckte inte i denna match och det blir förlust med 32-28.

 


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo