Slovenien skrällde och vann mot Danmark med 28-25. I och med det slutar Slovenien trea i Grupp 2, vilket innebär att man får spela placeringsmatch (5-6) på fredag. 

Under den tidiga tisdagskvällen möttes Danmark och Slovenien i Grupp 2. Danmark var redan klara gruppettor inför mötet och vilade då sina stjärnor Simon Pytlick, Magnus Saugstrup och Mathias Gidsel. Slovenien hade dock en del att spela om då man vid seger skulle få spela om placeringsmatch 5-6.

Danmark, som var något ”B-betonat”, imponerade inte alls i första halvlek. Niklas Landin hade ett par räddningar i början men annars kunde målvakten se alldeles för många slovenska bollar rinna förbi honom i målet. Detta samtidigt som Danmark inte imponerade framåt med bland annat Mikkel Hansen och Mads Mensah på nio meter. Istället kunde Slovenien gå in till halvtidsvilan med ledning 17-14.

I andra halvlek fick Danmark tre raka mål där Michael Damgaard låg bakom målen med två gjorda mål och en målgivande passning. Dessutom räddade Emil Nielsen två raka bollar i det danska målet, efter att han kommit in efter paus. Just Nielsens påverkan var stor där han bara släppte in ett mål på tio minuter, så att Danmark kunde vända på steken till en 18-20-ledning.

Slovenien tillät inte Danmark springa ifrån allt för mycket trots 6-1 på halvleken inledande minuter. Slovenerna kvitterade till 21-21 sju minuter senare efter en bra slovensk period i matchen. Slovenien vände på steken till sin fördel och hade ledningen i matchen med fem minuter kvar att spela.

Slovenerna stod starkt när Danmark gick hårt på få spelare och man tog en ovärderlig seger. Slovenien behövde två poäng för att knipa tredjeplatsen i Grupp 2, vilket man lyckades med. Slovenien vann mot Danmark med 28-25 till slut. Förlusten innebar inget speciellt för danskarna men för Slovenien väntar resa mot Köln för en placeringsmatch om femteplatsen på fredag. Portugal, som hade tredjeplatsen innan, halkar ner till en fjärdeplats i Grupp 2 och får lämna Tyskland utan spel om placering i helgen.

Sverige kan inte gå om Danmark i gruppen, inte ens vid seger ikväll. Detta då Danmark har två poäng mer och fördel i inbördes möten.


Kristianstad - Hammarby