Herrlandslaget fortsätter att gå obesegrade i EHF Euro Cup. Tyskland fick se sig besegrade med 32-23 (16-8) i Kristianstad.

Under torsdagskvällen spelade Sveriges herrlandslag sin näst sista match i EHF Euro Cup och man gjorde det mot Tyskland i Kristianstad. De blågula herrarna hade tillbaka sin spelmotor Jim Gottfridsson i spel efter sin skada under VM senast som hållit honom borta från landslagsspel under våren. Även Peter Johannesson var tillbaka i landslagströjan och vaktade kassen.

Den nyss nämnda duon i Johannesson och Gottfridsson var viktiga när Sverige fick en bra start under de tio första minuterna i matchen. Peter Johannesson var fullkomligt formidabel under de första tio minuterna och stod för mer än en handfull väldigt starka räddningar. Sverige ledde med 8-4 efter kvarten spelad.

Blågult var väldigt effektiva och utnyttjade tyska slarv i första halvlek och vann den första halvleken med 16-8. Noterbart är att landslagsdebutanten Jonathan Svensson fick göra mål för svensk del i slutet på halvleken.

Sverige fortsatte i det ledande spåret i andra halvlek även om Tyskland absolut spottade upp sig ganska rejält på vissa ställen. Fabian Norsten fick möjligheten mellan stolparna i andra halvlek och var stundtals väldigt bra, inte minst i slutet. Även om det under en period såg ut som att Tyskland var på gång så blev det aldrig något reellt hot för svensk del. Ett väldigt stabilt och effektivt svenskt lag kunde inkassera sin femte raka seger i EHF Euro Cup.

Tyskland besegrades med hela 32-23 i Kristianstad. Noterbart är att hemmaspelaren även Ludvig Jurmala Åström fick göra landslagsdebut inför sina hemmafans under de sista spelminuterna.

För svensk del väntar möte med Danmark på lördag för att avsluta EHF Euro Cup och landslagssäsongen 2022/23. Matchen kastas igång 16:00.

Sverige – Tyskland, 32-23 (16-8)

Sverige: Hampus Wanne 6, Albin Lagergren 5, Jim Gottfridsson 4, Daniel Pettersson 4, Felix Claar 3, Jonathan Carlsbogård 2, Felix Möller 2, Jonathan Svensson 2, Isak Persson 2, Emil Mellegård, Max Darj.
Tyskland: Johannes Golla 5, Renars Uscins 5, Luca Witzke 4, Juri Knorr 3, Lukas Mertens 2, Christoph Steinert 2, Max Beneke, Paul Drux,