Foto: Bildbyrån

Den norska landslagsstjärnan Stine Bredal Oftedal är världens bästa handbollsspelare 2019. Det meddelar Internationella Handbollförbundet på sin hemsida.

Världens bästa spelare på damsidan är presenterad. Priset gick till Norges Stine Bredal Oftedal. Norskan som tillhör den ungerska klubben Györi, vann Champions League med klubben 2019, samt den ungerska ligan. I Champions League blev hon även uttagen som bästa mittnia i turneringen.

I landslaget tog hon som lagkapten Norge till en snåplig fjärdeplats, men var en av de viktigaste spelarna i det norska laget. Nu har hon alltså blivit utsedd till världens bästa handbollsspelare. De tre senaste gångerna har priset gått till den rumänska vänsternian Cristina Neagu.

Priset som världens bästa damspelare går för sjätte gången till en norsk spelare. Endast en svensk har vunnit priset, när Mia Hermansson vann det 1994.

Pris för bästa tränare på damsidan gick till Nederländernas förbundskapten Emmanuel Mayonnade. Fransmannen tilldelades priset efter VM-guldet med Nederländerna samt ett framgångsrikt år med sitt klubblag Metz.

Niklas Landin vann pris för världens bästa handbollsspelare på herrsidan, läs mer om det här.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här