Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Norge är Europamästare 2020 efter att man slagit Frankrike i en riktig rysare. Guldet innebär Norges åttonde EM-titel någonsin. 

Under söndagskvällen spelade Norge och Frankrike final i Europamästerskapen 2020 i Danmark. De inför turneringen stora favoriterna skulle bjuda på en spännande drabbning.

I den första halvleken var det Norge som tog kommandot ordentligt. Medan Frankrike hade stora problem i det uppställda anfallsspelet, storspelade Norges målvakt Silje Solberg. Och framåt var norskorna livsfarliga med bland annat stjärntrion Nora Mörk, Stine Oftedal och Camilla Herrem i spetsen.

Desto längre halvleken led, desto tydligare blev det att Norge var det bästa laget under de första 30 minuterna. När lagen gick in till halvtidspaus ledde Norge med 14-10 och hade alltså en ledning med fyra bollar inför den andra halvleken.

I den andra halvleken stod båda lagens målvakter för ett storspel, vilket tajtade till matchen målmässigt. Med elva minuter kvar att spela kvitterade Frankrike till 17-17 och hade tagit igen den ledning som Norge haft hela matchen. Det såg i och med det ut att bli en spännande avslutning på detta EM.

Med sju minuter kvar fick Frankrike chansen att ta ledningen för första gången på länge i matchen till 18-19, och man tog den. Helt plötsligt var det Norges tur att jaga Frankrike.

Men istället för att Frankrike gick ifrån, kvitterade Norge via Nora Mörk och återtog efter det ledningen. Med två minuter kvar ledde Norge med 22-20.

Frankrike kom aldrig närmare Norge. Utan det norska damlandslaget kan för åttonde gången i historien titulera sig Europas bästa handbollslag. Slutresultatet skrevs till 22-20. Frankrike tar i och med sin andraplats sitt första silver i EM-historien.

EM-final:

Norge – Frankrike 22-20 (14-10)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här