Foto: Bildbyrån

Sveriges högerkant Mathilda Lundström lämnar Skuru IK men stannar kvar i SHE-ligan. Lundströms nya klubbadress är IK Sävehof.

Under de senaste två säsongerna har Mathilda Lundström blivit utsedd till bästa högersexa i SHE. Nu går flyttlasset västerut till IK Sävehof.

Så här beskriver Lundström flytten till IK Sävehof.

– Jag har i fyra säsonger spelat i Skuru och är otroligt glad över den tiden jag varit där. Jag har haft en bra utveckling både spelmässigt och fysiskt tack vare de tränare, ledare och otroligt fina lagkamrater jag haft runtomkring mig. Men nu känner jag att det är dags för ett miljöombyte och nya utmaningar. Sävehof är en proffsig klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, så ser verkligen fram emot kommande säsong.

IK Sävehofs sportchef Emil Berggren beskriver sitt nyförvärv så här:

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att ha knutit Mathilda till oss. Hon är en väldigt modern kantspelare, duktig i försvar och gillar att kontra. Mathildas tränings-vilja och höga ambitioner gör att hon kommer passa perfekt in i vårat lagbygge inför nästa säsong.

Lundström startade sin handbollskarriär i Skogås HK. Efter ungdomsåren i Skogås så har Lundström även representerat Huddinge HK, Spårvägen HF och under senaste säsongerna Skuru HK. Lundström debuterade i landslaget under 2018 och har gjort 34 A-landskamper.