Herrlandslaget kommer att spela genrep inför VM mot Serbien den 6 och 9 januari. Landskamperna kommer att spelas i Lund respektive Halmstad.

Under fredagen meddelade Handbollslandslaget på sin hemsida att herrlandslaget kommer att spela sitt genrep inför VM på svensk mark, i Halmstad. Dessförinnan ska Blågult ha spelat landskamp i Lund. Båda dessa landskamper blir mot ett tufft motstånd i form av Serbien. Något som förbundskapten Glenn Solberg ser fram emot.

– Serbien är en tuff motståndare som när de får till det kan pressa alla motståndare. De var inte långt efter varken Frankrike eller Kroatien i EM senast till exempel och har potential att göra ett fint VM i januari. I valet av motståndare var det viktigt för oss att ställas mot ett lag som kommer att sätta oss på prov inför VM, som är säsongens stora höjdpunkt, säger han till förbundets hemsida.

Annons: ⇢ ComeOn - Få upp till 750 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Genrepen blir som sagt det sista Sverige gör innan VM kastas igång för svensk del den 12 januari mot Brasilien i Göteborg. Matcherna spelas mot Serbien den 6 januari i Lund och den 9 januari i Halmstad. Sverige kommer att ha hela sitt nio dagar långa läger i just Halmstad. I samband med landskampen i Halmstad den 9 januari kommer den bortgångne legendaren Bengt Johansson att hedras.

Sveriges genrep inför VM

6 januari:
Sverige-Serbien (Sparbanken Skåne Arena, Lund)
16.00

9 januari:
Sverige-Serbien (Halmstad Arena)
18.10