Foto: Bildbyrån

En glad överraskning i årets EM var kantspelaren Lucas Pellas. Pellas gjorde under EM sina första mästerskapsminuter och var den spelaren i Sverige som överraskade flest. Nu väntar nya äventyr för Pellas som efter avslutad säsong i Lugi flyttar ner till franska storklubben Montpellier.

Under årets mästerskap fick kantspelaren från Stockholm Lucas Pellas sitt stora genombrott. Pellas svarade för 10 mål under 84 minuters speltid. Pellas startade sin karriär i BK Söder innan han vid 9 års ålder byte till Hammarby. Efter 12 år i Hammarby lämnade Lucas Stockholm för att flytta ner till Lund och spela för Lugi HF.

Med Tomas Axnér som tränare har Lucas fått en otrolig utveckling och till sommaren flyttar Pellas till Frankrike för att spel i Montpellier. I Montpellier blir Pellas lagkamrat med bland annat linjespelaren Fredric Pettersson och kroatiska målvakten Marin Sego.

Så här beskriver Lucas sin flytt på Lugis hemsida samt vilka mål han har satt upp.

– En barndomsdröm som fallit på plats. Att få spela på högsta internationella nivå ska bli roligt och utmanande. Det är att fortsätta att utvecklas och att försöka ta en plats i landslaget och att få spela Champions League i nya klubben.

 


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo