Sveriges ordinarie högersexor har båda testat positivt för Covid-19. Niclas Ekberg ersätts nu i truppen av Isak Persson som hoppas bli spelklar till morgondagens möte med Ryssland.

Under onsdagen kom beskedet från Handbollslandslaget att Niclas Ekberg har testat positivt för Covid-19. Den eviga målmaskinen är därför inte tillgänglig för Sverige i de kommande matcherna. Sedan tidigare har redan Sverige fått kalla in Valter Chrintz som ersättare för Daniel Pettersson på högersex-positionen. Nu tvingas alltså Glenn Solberg till ytterligare ett byte på den positionen när veteranen Ekberg försätts i karantän på isoleringshotellet i Bratislava.

Ersättare till Niclas Ekberg blir Isak Persson. Lugi-spelaren vann skytteligan i Svenska Handbollsligan under 2020 och går en lysande framtid till mötes. Precis som Valter Chrintz så är Isak Persson född 2000 och fyller alltså 22 år i år. Persson debuterade i landslaget mot Polen i november och har endast en landskamp på sitt CV.

Niclas Ekberg försätts alltså i karantän på spelarhotellet för spelare med Covid-19. Där finns redan mittsexan Max Darj och högersexan Daniel Pettersson alltså. Landslaget meddelar dessutom att videoanalytikern Björn Sätherström har testat positivt och tvingas även han in i karantän.