Herrlandslaget skulle ha spelats EM-kvalmatcher mot Montenegro innan VM spelades. Dessa matcher blev dock uppskjuta och nu har de nya datumen för matcherna kommit. Sveriges hemmamatch spelas den 9 mars och bortamatchen spelas 30 april. 


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

EM-kvalmatcherna var tänka att bli herrlandslagets genrep innan VM. Men på grund av att Sverige hade covid-19 fall i truppen fick matcherna skjutas upp och Sverige fick resa till VM utan något genrep. Nu gick det ju väldigt bra ändå och Sverige reste hem från VM i Egypten med en silvermedalj.

Men EM-kvalmatcherna mot Montenegro som skulle ha spelats har nu fått nya datum. Hemmamatchen spelas i Lund den 9 mars. Samma vecka som herrlandslaget sedan reser ner till Berlin för att spela OS-kval. EM-kvalet i Lund kommer att spelas inför tomma läktare och kommer att sändas på SVT 2 och SVT Play.

Bortamatchen i EM-kvalet spelas i Montenegros huvudstad Podgorica den 30 april. Två dagar efter att Sverige ska spela EM-kvalmatch borta mot Rumänien. Två dagar efter att Sverige spelat sin kvalmatch mot Montenegro så avrundas EM-kvalgruppen med att Sverige möter Kosovo på hemmaplan.

Sverige toppar sin EM-kvalgrupp till EM 2022 efter två spelade matcher.

Den svenska truppen till EM-kvalmatchen hemma mot Montenegro samt till OS-kvalmatcherna presenteras av förbundskaptenen Glenn Solberg på tisdag den 15 februari.