Det svenska landslaget reser under tisdagen till Slovakien och Bratislava för att inleda gruppspelet av EM. Nedan går vi igenom det vi vet hittills.

Igår släppte Handbollslandslaget den officiella truppen som ska få följa med till EM. Och idag reser de 18 spelarna plus ledare till Slovakien och dess huvudstad Bratislava, där Sverige ska spela sitt gruppspel. Sverige tillhör Grupp E, där man ställs mot Bosnien & Hercegovina i premiärmatchen den 13 januari (på torsdag). Sedan väntar möten med Spanien och Tjeckien för att fastställa det inledande gruppspelet.

Resan till Slovakien sker via flyg, där Handbollförbundet till sist ordnade ett chartrat plan. Landslaget skulle till en början resa tillsammans med civilt folk, men detta är nu alltså ändrat. Sverige har hittills drabbats av några covid-fall i truppen, men också bland ledarstaben. Det vi vet säkert är att Lucas Pellas inleder på hemmaplan, då han inte hunnit ansluta till truppen ännu, Emil Mellegård tar hans plats i truppen. Pellas kan precis som andra spelare kallas in till truppen i efterhand, om något sker med spelare i den ordinarie truppen.

Sedan finns också assisterande förbundskapten Martin Boquist och medieansvarige Daniel Vandor kvar på svensk mark, på grund av tidigare positiva covid-test. Ledarduon hoppas kunna ansluta till övriga truppen i Slovakien antingen imorgon (onsdag) eller på torsdag innan premiärmatchen mot Bosnien & Hercegovina.

Under dagen så kommer resandet vara prio ett för landslaget. Imorgon så kommer man sedan att hålla medieträff digitalt, på plats i Bratislava.

Till varje match i EM så ska 16 spelare registreras. 18 spelare tillhör truppen, men endast 16 av dessa kan alltså registreras till varje match.

Sveriges spelschema i EM

13 januari:

20:30 Sverige – Bosnien & Hercegovina (TV6, Viaplay)

15 januari:

20:30 Sverige – Spanien (TV6, Viaplay)

17 januari:

20:30 Sverige – Tjeckien (TV6, Viaplay)