Glenn Solberg har nu tagit ut den slutgiltiga truppen som ska få följa med till herrarnas EM i Slovakien och Ungern. Där finns inte Lucas Pellas med, som suttit i karantän.

Sveriges herrlandslag har befunnit sig i Alingsås för EM-förberedande läger under någon vecka. Uppladdningen har varit långt ifrån smärtfri för svensk del dock, där den kantats av covid-fall i truppen bland annat samt en inställd match mot Nederländerna i helgen som var.

Under måndagskvällen kunde till sist Glenn Solberg presentera de spelare som får följa med till Slovakien och Bratislava, där Sverige ska inleda EM mot Bosnien & Hercegovina, Spanien och Tjeckien. Sverige har sedan tidigare en trupp till EM, men i och med att det varit osäkerhet i truppen, så har man alltså annonserat den officiella EM-truppen nu.

Lucas Pellas har inte blivit uttagen i truppen då han lämnat positiva covid-svar, även om han nu lämnat negativa svar. Men han har inte hunnit ansluta till truppen. Därför har förbundskapten Glenn Solberg valt att ta med Emil Mellegård som sista spelare in i truppen.

– Emil har varit med under hela samlingen och gjort det bra, medan Lucas inte kunnat träna alls med oss. Det var förstås ett väldigt svårt beslut att fatta och inget roligt att ge till Lucas, men han tog det på rätt sätt och visade stor förståelse. Han är också redo att ansluta om någonting skulle hända med Hampus eller Emil under turneringen, säger Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Sverige reser till Slovakien imorgon. Martin Boquist, assisterande förbundskapten, är fortsatt positiv för Covid-19 och kan ansluta tidigast torsdag meddelar Handbollslandslaget.

Truppen till EM 2022

Målvakter:
1. Peter Johannesson, TBV Lemgo
12. Andreas Palicka, Redbergslids IK
30. Tobias Thulin, TVB Stuttgart

Vänstersexor:
4. Emil Mellegård, HSG Wetzlar
15. Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt

Mittsexor:
5. Max Darj, Bergischer HC
6. Felix Möller, IK Sävehof
18. Fredric Pettersson, Fenix Toulouse
32. Oscar Bergendahl, GOG

Högersexor:
10. Nicklas Ekberg, THW Kiel
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Vänsternior:
2. Jonathan Carlsbogård, TBV Lemgo
42. Eric Johansson, Elverum
49. Karl Wallinius, Montpellier HB

Mittnior:
19. Felix Claar, Ålborg
24. Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt

Högernior:
23. Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen
33. Lukas Sandell, Ålborg