Sverige spelar en träningslandskamp mot Ukraina den 2 november. Nu har förbundskapten Glenn Solberg presenterat årets sista landslagstrupp. Där finns framför allt överraskningen i mittsexan Andreas Nilsson.

I början av november ska herrlandslaget i handboll spela en träningslandskamp i Södermanland och Eskilstuna. I Stiga Sports Arena väntar Ukraina i en tuff landskamp på svensk mark, den sista för året.

Under onsdagen presenterade Glenn Solberg, som förlängde sitt kontrakt med Handbollslandslaget förra veckan, den svenska truppen till landskampen. I truppen finns bland annat Eskilstuna-killarna Eric Johansson och Daniel Pettersson som tillsammans med målvaktstränaren Tomas Svensson får komma hem till hemstaden för en landskamp.

Andreas Palicka är med i truppen bland två målvakter och även mittsexan Andreas ”Stycket” Nilsson tar plats, efter att han endast var med under Glenn Solbergs allra första landslagssamling och sedan inget mer.

– Det känns bra att få in Andreas (Nilsson) in i laget. Vi har pratat mycket om det och han har hela tiden varit under våra vingar och det kändes som en rätt tidpunkt att ta med honom. Han har en spetskompetens som vi förhoppningsvis kan utnyttja, han ligger i världstoppen rent anfallsmässigt. Något som det svenska landslaget kanske inte har på den nivån, säger Glenn Solberg på den efterföljande pressträffen och fortsätter:

– Det känns som ett riktigt bra tillskott för oss.

Landskampen mot Ukraina blir den sista för året innan Sverige ställs inför dubbla EM-genrep mot Japan innan herrarnas handbolls-EM 2024 i Tyskland den 10-18 januari.

Landskampen

2 november:
Sverige – Ukraina (Stiga Sports Arena, Eskilstuna)
18:30

Truppen

Målvakter:
12. Andreas Palicka, Paris Saint-Germain
30. Tobias Thulin, GOG

Vänstersexor:
15. Hampus Wanne, Barcelona
22. Lucas Pellas, Montpellier

Mittsexor:
6. Felix Möller, IK Sävehof*
32. Oscar Bergendahl, SC Magdeburg
35. Andreas Nilsson, Telekom Veszprem

Högersexor:
34. Sebastian Karlsson, Montpellier
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Vänsternior:
2. Jonathan Carlsbogård, Barcelona
42. Eric Johansson, THW Kiel
49. Karl Wallinius, THW Kiel

Mittnior:
19. Felix Claar, SC Magdeburg
24. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt
28. Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Högernior:
23. Albin Lagergren, SC Magdeburg
33. Lukas Sandell, Telekom Veszprem

Utvecklingsspelare:
Theodor Uliana Starck, Elverum
Marko Roganovic, Eskilstuna GUIF

*Ersättare till Max Darj.