Den 7 oktober spelar damlandslaget sin första match i EM-kvalet. Då saknas Sävehofs Nina Koppang i truppen, som ersätts av Vilma Matthijs Holmberg.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Idag samlas landslaget i Eskilstuna för att förbereda sig inför dubbla EM-kvalmatcher denna vecka. På torsdag spelar man mot Island i Eskilstuna med matchstart 19:00. På söndag spelar Sverige mot Turkiet på bortaplan med matchstart 17:00.

Till landslagssamlingen tog Tomas Axnér ut EM-kvaltruppen i september. Där fanns Nina Koppang med i truppen. Men högernian, till vardags i Sävehof, har fått lämna återbud till landslagssamlingen. Handbollslandslaget meddelar i ett pressmeddelande att Koppang ersätts av Vilma Matthijs Holmberg, mittsexan från Skuru.

Det innebär att Sverige endast har en renodlad högernia i truppen i Nina Dano. Men Emma Lindqvist, som skördat framgångar på den positionen, finns också med i truppen även fast hon är uppsatt som mittnia i första hand. Det ska också sägas att Malin Sandberg, som spelar högernia i H65 Höör kommer att kallas in som extraspelare i landslaget under dagarna i Eskilstuna.