Tomas Axnér har tagit ut den landslagstrupp som ska representera Sverige i EM-kvalmatcherna mot Island och Turkiet den 7 oktober respektive den 10 oktober. 

I november 2022 så spelas EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. För Sveriges del gäller det att kvala sig dit via EM-kvalet som startar om drygt en månad. Den 7 oktober inleder Sverige EM-kvalet mot Island på hemmaplan. Matchen spelas i Eskilstuna. Den 10 oktober så väntar sedan ett bortamöte med Turkiet. Nästa samling är sedan i mars då Sverige ställs i ett dubbelmöte mot det fjärde laget i gruppen, Serbien, innan man avslutar EM-kvalet i april 2022 mot Island och Turkiet igen.

Till matcherna som spelas nu i oktober så har förbundskaptenen Tomas Axnér tagit ut den trupp som ska bära den blågula tröjan. Notera att två unga talanger i Nina Dano och Nina Koppang tar plats på högernio. Emma Lindqvist kommer att få chansen som mittnia under kvalet. Axnér tog även med två extraspelare som ska vara med under samlingen i Eskilstuna.

Truppen till EM-kvalet

Målvakter:

Martina Thörn
Johanna Bundsen
Jessica Ryde

Mittsexor:

Linn Blohm
Anna Lagerquist
Vilma Matthijs Holmberg

Högersexor:

Nathalie Hagman
Mathilda Lundström

Vänstersexor:

Elin Hansson
Clara Lerby

Mittnior:

Carin Strömberg
Emma Lindqvist

Högernior:

Nina Dano

Vänsternior:

Jamina Roberts
Melissa Petrén
Kristin Thorleifsdottir

Extraspelare:

Malin Sandberg
Daniela de Jong