Elin Hansson var en av Sveriges bästa spelare i segern mot Brasilien under lördagen. Efter matchen fick Handbolls-EM.se en pratstund med vänstersexan om matchen, en potentiell sparringpartner under EM samt äventyret i Rumänien.

Under Sveriges dubbla landskamper mot Brasilien här vid månadsskiftet så har vänstersexan Elin Hansson varit en av landslagets absolut bästa spelare. Efter den andra raka segern mot Brasilien och utnämningen ”Matchens lirare” i Eskilstuna var vänstersexan hyfsat nöjd med insatsen.

– Det var lite upp och ner. Jag tycker att vi var lite glesa i första halvlek framför allt men sen bättrar vi på det sista tio. Det var lite upp och ner överlag men vi vann så vi är nöjda, säger Hansson till Handbolls-EM.se efter matchen.

Som given vänstersexa har Elin Hansson visat prov på effektivitet de senaste matcherna då hon näst intill varit hundraprocentig i sina avslut. I lördagens match mot Brasilien kom dessutom landslagsmål nummer 100 i början av tillställningen.

– Det betyder inte så jättemycket även om det såklart är kul. Men jag är här för att vinna matcher med landslaget och inte för att räkna mina egna mål. Men det är såklart kul att göra mål men ännu skönare att vi vann, säger hon.

Vänstersexan spelade mycket, precis som alltid när landslaget spelar. Men dagen till ära kunde hon även avlastas av den förre klubbkamraten Jennifer Johansson, som i sin tur gjorde landslagsdebut. En duo som kan få chansen att konkurrera under EM.

– Det känns jättebra mellan mig och Jennifer. Vi spelade ihop i Skuru förra säsongen och känner varandra bra, och jag tycker att vi ger varandra jättebra stöttning till varandra så det känns jättekul att hon har varit med, säger Elin Hansson.

Tiden i Rumänien

Elin Hansson har under sina första år i landslaget kombinerat landslagsspel, klubblagsspel med Skuru och arbete på sidan av. Men till denna säsong tog hon och kompisen Daniela de Jong (också med i landslaget) steget till att bli proffs i Rumänien och Ramnicu Valcea. Något som varit häftigt men också annorlunda.

– Det var ju en omställning, jag har aldrig bytt klubb förut utan bara spelat i Skuru, så det är klart att det har varit lite extremt att vid första flytten flytta till Rumänien. Men jag och Dani är jättenöjda med laget, tränarna och allt det. Så jag trivs, säger Elin.

26-åringen har tidigare pratat i media om sitt arbete utanför handbollen, under tiden hemma i Sverige. Ett arbete som tog mycket tid under bussresor och när hon inte spelade handboll. Men i och med proffsflytten till Rumänien så har nu Elin Hansson kunnat gå ner i tid på arbetet som intäktscontroller och kan nu istället fokusera desto mer på sin handboll. Vilket i mångt och mycket är den stora omställningen.

– Framför allt så jobbar jag ju inte lika mycket nu. Jag har bara kvar en timtjänst, så det är inte alls lika mycket som tidigare. Så det är framför allt det som är skillnaden, att jag har mycket mer tid till handbollen nu, säger hon och fortsätter:

– Jag tror annars att det är viktigt att kombinera, och inte bara vara handbollsspelare, utan att även ha något som man tycker om att göra på sidan av.

På torsdag tar Tomas Axnér ut sin trupp till EM i november månad, där Sverige ställs mot Danmark, Slovenien och Serbien i gruppspelet.  Då förväntas Elin Hansson få en viktig roll i landslagets potentiella framgångar.