Efter matchen fick den svenska pressen möjligheten att prata med några av spelarna från dagens match, där lättnaden över semifinalplatsen syntes långa vägar.

Max Darj var minst sagt nöjd med lagets insats.
– Jag vet inte om vi sett något bättre inom svensk handboll i modern tid. Jag är så jävla stolt över grabbarna och det visar vilken moral vi har. Vi kör på och det lönar sig, säger han under en presskonferens efter matchen.

Även hans egna insats i mötet, som blev hans andra efter att han setat i karantän fick godkänt.
– Kul, det var som att börja EM på nytt. Det var välbehövligt för både kroppen och huvudet, man vill bara in och prestera. Men jag är så nöjd över vad grabbarna presterat hittills, de är så grymma, säger han.

Valter Chrintz blev namnet på mångas läppar efter segern, där Bundesliga-stjärnan levererade två fulländade straffar. Den sista tog Sverige till semifinal med 15 sekunder kvar av matchen.
– Vad har man för huvud om man gör något sånt! Det finns inte ord för hur man kan gå in i en såhär viktig match och göra så när man är så ung, säger Max Darj om den avgörande straffen.

Valter själv hade ett stort leende på läpparna när han mötte pressen efter matchen.
– Det är svårt att beskriva. Jag kommer ihåg att jag lägger en fint och sedan kommer jag inte ihåg vad som händer. Jag visste inte var jag skulle lägga straffen, jag hade inte bestämt mig om någonting, säger han.

21-åringen som till vardags spelar i Füchse Berlin kallades in till truppen för drygt en vecka sedan som ersättare då Niclas Ekberg och Daniel Pettersson föll bort. Nu är dessa spelare åter klara för spel, vilket gör att Chrintz plats i truppen är osäker.
– Det är inte alla som får uppleva en sån här möjlighet där man går till semifinal när man är 21 år gammal. Jag vill jättegärna spela och följa med till Budapest, men det är upp till Boken och Glen. Det är svårt att säga att jag som reserv ska komma in och ta en plats. Men jag gjorde mitt bästa idag och hoppas att det ska stärka mina chanser, säger Valter Chrintz.

Förbundskapten Glenn Solberg talade gott om Valter, men kan ännu inte lova att vi får se mer an honom i turneringen.
– Han är en energibomb som ger mycket av sig själv och skapar mycket god stämning. Jag upplever att han är där det händer, på rätt ställe vid rätt tid. Jag har inte tagit ut något lag ännu och vi får se vilka testresultat vi får imorgon. Men det är klart att han är den som har varit med hela vägen och spelat matcher, de andra har ju varit isolerade och sjuka. Så vi får se, men ingenting är bestämt ännu, säger Glenn Solberg till pressen.