Unibet

Om bara tio dagar sätts handbolls-EM igång och det svenska herrlandslaget förbereder sig för EM i Alingsås. Förberedelserna har fått lite grus i maskineriet när tre spelare ansluter sent, inklusive Karl Wallinius som testat positivt för covid-19.

Glenn Solberg tog i december ut truppen till handbolls-EM, där Sverige ska inleda gruppspelet mot Bosnien & Hercegovina, Tjeckien och Spanien. De 18 spelarna (plus utvecklingsspelaren Elliot Stenmalm) skulle ha samlats igår i Alingsås för EM-förberedelser.

I veckan så ska Sverige spela två landskamper mot Nederländerna i Alingsås, den 6:e respektive 8:e december innan avresan mot Slovakien blir av. Men nu meddelar Handbollslandslaget att förberedelserna åtminstone inte startat prickfritt. När EM-truppen skulle samlas i Alingsås så saknades tre spelare.

Annons: ⇢ ComeOn - Betta 500 - Få 1000 kr Freebet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Högernian Lukas Sandell blev pappa på nyårsafton, några veckor tidigare än beräknat. Han och hans sambo befinner sig fortfarande på sjukhuset, men allt har gått bra efter omständigheterna, det meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande. När eller om Sandell ansluter till EM-lägret är ännu oklart men han hoppas ansluta i veckan.

Montpellier-spelaren Karl Wallinius har testats positivt för Covid-19 under förra veckan. I och med detta så kan han som absolut tidigast ansluta till den svenska truppen på onsdag. Även Lucas Pellas kommer att ansluta sent. Stjärnan har själv inte drabbats av Covid-19 men har en person i sin närhet som testat positivt. I och med detta så ansluter Pellas till lägret först i slutet på denna vecka.

Landslaget har ännu inte beslutat om att kalla in några ersättare till träningarna och landskamperna i Alingsås ännu.


Kroatien - Nederländerna