Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar missar kvällens EM-semifinal mot Frankrike. Det meddelar Handbollslandslaget. Lucas Pellas ersätter Hampus Wanne i truppen.

Mardrömmen fortsätter för Sverige. En av turneringens bästa vänstersexor, Hampus Wanne, missar kvällens viktiga match mot Frankrike och därmed med stor sannolikhet medaljmatchen på söndag.

Även Niclas Ekberg, som blev frisk till mötet med Norge, är än en gång inte disponibel. Felix Claar har under några dagar funnits i karantän och landslaget meddelar att han inte görs tillgänglig för truppen ikväll.

”Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar har bytts ut ur den svenska truppen inför dagens match. Lucas Pellas, Daniel Pettersson och Linus Persson (som meddelades igår) byts in”, skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Lucas Pellas kommer alltså in och bildar duo med Emil Mellegård på vänstersex, om Pellas kan visa upp ett negativt PCR-test. Pellas sågs som given inför turneringen i truppen, men drabbades av positiva covid-fall i nära sällskap, vilket gjorde att Glenn Solberg valde att ta ut Emil Mellegård istället.

Anledningen till att trion missar semifinalen är Covid-19. Hampus Wanne (sjuk innan EM) och Niclas Ekberg har tidigare blivit friskförklarade men har fått andra värden sedan Sverige kom till Budapest, meddelar landslaget.

Exakt vilka 16 som finns i matchtruppen återstår att se. Landslaget vill ännu inte gå in på hur det står till med Andreas Palicka inför semifinalen. Där säger landslaget att de inte vill gå in på andra testsvar. Det vi vet är att Lukas Sandell inte kommer till spel efter hans positiva test igår, där har Linus Persson kommit in på högernio.