Ikväll spelas dom två första åttondelsfinalerna i Champions League för herrar. I slutspelet av Champions League avgörs matcherna i dubbelmöten med varsin hemma- och bortamatch. Först ut är ungerska Szeged som möter Kiel och senare ikväll möts franska Nantes och polska Vive Kielce. Imorgon spelas sedan fyra åttondelsfinaler för att sedan avsluta med en sista åttondelsfinal på fredag. Returmötena inleds den 5 april och pågår fram till den 8 april.

I Kiel kryllar det av världsstjärnor. I klubben spelar bland annat Niklas Landin, Sander Sagosen och svenske Niclas Ekberg.

I år har inget svenskt lag funnits representerat i Champions League. Svenskar som gör avtryck i sina klubbar i Champions League finns det dock gott om. Som jag nämnde tidigare finns Niclas Ekberg i Kiel, Hampus Wanne och Jim Gottfridsson i Flensburg och Andreas Nilsson i Veszprem. Det finns också ännu fler.

Våra grannländer Norge och Danmark har varsitt lag i åttondelsfinal. Elverum från Norge och Ålborg från Danmark. Elverum hade ett tufft gruppspel och slutade klart sist i sin grupp med endast fem inspelade poäng på 14 matcher.