Den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist riskerar att missa EM. Detta efter ett positivt covidtest under gårdagen. Även mittsexan Oscar Bergendahl har testat positivt för Covid-19 men där har landslaget gott hopp.

På tisdag reser landslaget till Slovakien för Europamästerskapet. Nu imorgon (torsdag) och på lördag så ska det spelas träningslandskamper mot Nederländerna. Sverige har dock fått lite grus i maskineriet med ett flertalet positiva covid-fall i truppen. Sedan tidigare har Karl Wallinius testat positivt (nu utanför sin karantän) och detsamma gäller Tobias Thulin (i karantän i Alingsås).

Och nu meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida att två nya positiva fall upptäcktes under gårdagskvällen. På PCR-testerna så testade mittsexan Oscar Bergendahl positivt och även den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist.

Alla spelare och ledare har testats två gånger om dagen för säkerhets skull. Men landslaget är relativt positiva kring beskeden gällande Bergendahl och Boquist.

– Oscar (Bergendahl) var covidpositiv för några veckor sedan och har sedan dess varit symtomfri. Hans virusnivåer är mycket låga och han betraktas därför som frisk och smittfri. Därmed kan han delta i lagets aktiviteter som vanligt i dag. Eftersom han har verifierad covidpositivitet sedan tidigare har vi gott hopp om att han kan följa med laget till Slovakien på tisdag, säger landslagets läkare Daniel Jerrhag till förbundets hemsida och fortsätter:

– Martin (Boquist), som inte heller har några symptom, är isolerad i väntan på nytt PCR-test på fredag. Även hans virusnivåer var låga men det är i dagsläget för tidigt att säga om han är i början eller slutet av infektionen, detta får vi förhoppningsvis svar på vid nästa PCR-test.

Landslaget har hittills inte kunnat träna kollektivt på lägret i Alingsås, utan endast rumsvis. Landslagets läkare Daniel Jerrhag har kontinuerlig kontakt med infektionsläkare och Europeiska Handbollförbundet, enligt Handbollslandslaget.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo