Svenska herrlandslaget har drabbats av ett par coronafall i truppen och andra bortfall till det förberedande EM-lägret i Alingsås. Nu kallas tre spelare in för att täcka upp för vakanserna under lägret, samtidigt som landslaget vidtar försiktighetsåtgärder.

Det har inte blivit någon optimal start på EM-uppladdningen för svensk del. EM spelas om tio dagar och Sverige har redan fått in två coronafall i truppen. Karl Wallinius har testat positivt för covid-19 i förra veckan och har inte anslutit än till Alingsås. Lucas Pellas har en närstående som testat positivt och Pellas har därför i sin tur inte heller anslutit till EM-lägret. Lukas Sandell har blivit pappa och inväntar besked om att kunna ansluta.

Nu meddelar också Handbollslandslaget att målvakten Tobias Thulin har testat positivt för covid-19. Målvakten testade positivt under morgonen. En ledare inom det svenska laget har också testat positivt och lämnat samlingen innan denne har haft kontakt med någon av spelarna. Ledaren har alltså lämnat Alingsås medan Thulin sätts i karantän i sju dagar, där landslaget är samlat.

– De två som lämnat positiva test har inte haft någon närkontakt med varandra och vi har vidtagit alla nödvändiga åtgärder och restriktioner för att minimera risken för spridning, säger läkaren Daniel Jerrhag till Handbollslandslagets hemsida.

Laget kommer att testas regelbundet och kommer inte ha några kollektiva träningar under dagen. Spelarna kommer heller inte att träffa andra än sina rumskamrater tills tidigast i morgon kväll, meddelar Handbollslandslaget.

Spelare kallas in

Tre spelare kallas in i truppen för att täcka upp för vakanserna. Vänstersexan Emil Mellegård täcker upp för Lucas Pellas under lägret i Alingsås, högernian Andreas Lang täcker upp för Lukas Sandell och Fabian Norsten får agera som en av tre målvakter.

Sverige möter Nederländerna i Estrad Alingsås på torsdag (19.00) och lördag (16.00). Till dess kan spelarna ovan vara med och hjälpa till. Men de är inte uttagna i EM-truppen utan landslagets förhoppningar är att få samtliga från truppen friska så snart som möjligt, och tillgängliga.