Sverige är klara för EM-final och flera namn bidrog till dagens vinst. Nu återstår det att se om laget lämnar Ungern med ett guld eller silver kring halsen.
– Vi ska göra vad vi kan för att vinna, säger Jim Gottfridsson efter matchen.

Inför mötet var det många som trodde på ett Frankrike i EM-final, men Sverige lyckades stå pall.
– De hade ett fruktansvärt tryck på oss i andra halvlek. Vi trodde nog inte att de skulle stå den distansen ut riktigt, för de har sett lite slitna ut. Vi fick verkligen slita för att hålla dem stången idag. Det är ett ruskigt bra handbollslag och jag är bara så fantastiskt glad att vi gjorde en så bra första halvlek så att vi fick det försprånget på dem, säger assisterande förbundskapten Martin Boquist till media efter matchen.

Enligt Boquist kan detta vara lagets bästa match i ett mästerskap.
– Vi släpper in lite för mycket mål men vi gör också otroligt många och det visste vi nästan att vi skulle göra på dem. Vårat anfallsspel passar väldigt bra mot just Frankrike, säger Boquist.

Andreas Palicka var tillbaka i truppen efter att ha testat positivt för covid-19 och gjorde en mycket stark insats i matchen. Förutom att stå för den avgörande räddningen i slutsekunderna skrev han in sig i målprotokollet med tre bollar i första halvlek.
– Det är helt sjukt att han gjorde tre av tre, säger vänsternian Karl Wallinius.
– Det är skönt att ha en sån kille i mål som är räddar när det behövs och kan kasta den in i mål när de andra har en man mindre, säger Lucas Pellas om målvakten.

Pellas klev in i turneringen så sent som idag och levererade sju mål efter att ha anlänt till truppen bara timmar innan avkast.
– Vi startar lite segt och känns nervösa, men vi arbetar oss in i matchen och tror på det vi gör och vår spelplan. det bevisar var det här laget står på. Vi har en så otrolig bredd och det år helt fantastiskt, säger han till media.

En annan spelare som bidrog stort till dagens vinst var Jim Gottfridsson, som gjorde hela nio mål på tio skott.
– Gotte är den som styr hela spelet och han är ett jäkla mastermind när det kommer till det. Ser luckor som ingen annan ser och är otroligt rutinerad, en otrolig spelare, säger Wallinius om den mycket rutinerade spelaren.

I EM-finalen på söndag väntar nu Spanien, ett lag som tagit hem Europatiteln två mästerskap på raken. Att laget är stora favoriter till guldet även i år är ingenting nytt
– Dem är luriga, så vi måste verkligen analysera dem på ett bra sätt. Sen får vi följa den gameplan som vi lägger upp helt enkelt, säger Wallinius inför den stundande medaljmatchen.