Det ungerska laget gjorde precis vad som behövdes för att hålla sig kvar i toppstriden i grupp 1. I den andra lördagsmatchen kunde laget plocka en viktig tvåpoängare mot Kroatien.

I den första matchomgången som spelades i torsdags blev både Kroatien och Ungern utan poäng, men detta skulle förändras under kvällen. Målskyttet i mötet på Lanxess Arena i Köln inleddes av Kroatiens Zvonimir Srna, men när Ungern väl kom igång skulle de inte släppa greppet om ledningen. Under de inledande trettio minuterna kunde man som bäst få till ett försprång på fyra bollar, något som Kroatien kunde minska ner till ett vid flertalet tillfällen. Laget gick in i paus med 14-13 på tavlan, vilket ändå visade på den jämna nivån som lagen visade upp.

Pausen skulle göra gott för Kroatien, som i den andra perioden kunde ta ett större kommando. Ett 15-16 underläge vändes kvickt till en 17-16 ledning, men efter att Ungern gjort 21-20 var det återigen de som höll i ledningen. Under matchens slutminuter skulle ledningen utökas ytterligare och när slutsignalen ljöd kunde laget fira en seger med 29-26.

Dagens poäng tar Ungern upp på en andraplats i grupp 1 med fem poäng, en poäng efter ettan Frankrike som tidigare under dagen segrade över Island. I sin nästa match ställs Ungern mot hemmanationen Tyskland, samtidigt som Kroatien får ta sig an Island.


Kristianstad - Hammarby