Frankrike har fyra poäng i Grupp 1 av Huvudrundan. Detta efter seger i den spännande toppmatchen mot Kroatien med 34-32. 

Den tidiga torsdagskvällen bjöd på en riktig toppmatch när Frankrike och Kroatien spelade den andra matchen för dagen, för att kasta igång deras äventyr i Huvudrundan. Båda lagen kom in till rundan med poäng men Frankrike kom in med två och Kroatien med en efter att båda lagen vunnit varsin grupp i det inledande gruppspelet.

Kroatien började bäst i inledningen av matchen men favoriterna från Frankrike jobbade sig in och ledde efter första kvarten. Efter att fransmännen vänt på steken i början av kampen så höll man nästan i sin ledning halvleken ut, men Kroatien var också väldigt bra och skulle komma ifatt. Kroatiens frejdighet och målvaktsspel stack ut men den franska stabiliteten och några snabba kontringsmål i mitten av halvleken gav matchen en oavgjord match i halvtid till 18-18.

Frankrike kopplade ett mindre grepp i början av andra halvlek när man hade ledningen med 26-22 efter kvarten spelad, trots att stjärnan Ludovic Fabregas fått tre tvåminutersutvisningar för att syna det röda kortet.

Det var dramatiskt i matchen då den stod 27-26 till Frankrike med tio minuter kvar. Dominik Kuzmanovic i det kroatiska målet var en stor del i att Kroatien fick en reell chans i matchen med några fina räddningar från 21-åringen. Men efter några svaga kroatiska minuter framåt kunde Frankrike kontra in två snabba mål för att koppla ett nytt grepp.

Kroatien vägrade dock släppa iväg fransmannen till någon trygg seger och fajtades hela vägen in, inte minst med hjälp från nyss nämnde Kuzmanovic. Frankrike fick två tvåmålsledningar med två och en halv minut kvar (och en och en halv) men Kroatien stod för snabba reduceringar. Men när Frankrike gjorde 34-32 med halvminuten kvar genom Tournat så var matchen över.

Kroatien stod upp bra men man orkade inte hela vägen mot fransmännen. Den franska stabiliteten avgjorde matchen till 34-32 till sin egen fördel. Frankrike har nu fyra poäng (full pott) i Huvudrundan och har tagit ett steg närmare en semifinal även om tre matcher återstår för båda lagen i Grupp 1. Kroatien står kvar på en poäng.


Kristianstad - Hammarby