Sveriges herrlandslag ska spela handbolls-VM på hemmaplan i januari. Då kommer inte högersexan Valter Chrintz kunna spela, då han dragit på sig en korsbandsskada.

I januari månad ska herrlandslaget spela VM i Polen och Sverige, för att tampas om VM-guldet på hemmaplan. Sverige spelar sitt gruppspel och sin Huvudrunda i Göteborg innan slutspelet tar vid i Stockholm.

En spelare som inte kommer att få njuta av att spela hemma-VM är högersexan Valter Chrintz. Under den föregående helgen tvingades Chrintz kliva av planen i ligamatchen för sitt Füchse Berlin, i stora smärtor. I efterhand konstaterades en korsbandsskada på Chrintz, vilket innebär att han är borta ur spel i åtta till tio månader. Något som ödelägger ett deltagande i VM.

– Det finns ingen chans att spela VM. Den möjligheten är tyvärr borta, säger han till SportExpressen.

Glenn Solberg tog inte ut Valter Chrintz till den senaste landslagstruppen till EHF Euro Cup, men högersexan har definitivt varit ett alternativ till en VM-trupp. Nu förväntas Niclas Ekberg och Daniel Pettersson snarare vara helgjutna på högersex-positionen i Solbergs landslag.

VM 2023 för herrar spelas 11-29 januari.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo