Ungern hade chansen att pressa Tyskland i kampen om en semifinal i herrarnas handbolls-EM 2024. Ungern förlorade dock mot Frankrike och nu är därmed Tyskland klara för EM-semifinal på fredag.

Sveriges semifinalmotståndare Frankrike stod inför en drabbning med Ungern under den tidiga onsdagskvällen. Fransmännen var favoriter trots att Ungern hade mycket mer att spela för då man vid seger (två poäng) skulle ta sig förbi Tyskland i kampen om den andra semifinalplatsen. I sådana fall skulle Ungern sätta press på Tyskland som i sin tur möter Kroatien senare ikväll.

Frankrike var bäst i första halvlek och sprang in många enkla bollar i en annars väldigt målrik halvlek, en halvlek som Frankrike vann med 20-18. Ungern hittade dock sin väg in i matchen genom att kvittera till 20-20 tidigt i andra halvlek. Det var betydligt mer målsnålt i början av andra halvlek där försvarsspelet blev en prioritet igen. Frankrike gick på mycket folk, vilket såklart inte gav fransmännen den stjärnglans som man brukar ha.

Fransmännen var dock bra utifrån förutsättningarna medan Ungern var något bleka i måstematchen. Målen gick fram och tillbaka under de sista minuterna där Frankrike hade en flermålsledning (två eller fler) under slutkvarten. Där var Frankrike det mest effektiva laget på planen och man vann till slut med 35-32.

Ungern missade därmed chansen att hota Tyskland om semifinalplatsen i och med förlusten. Ungern slutar på fyra poäng i Grupp 1 och får spela en match om femteplacering i Köln på fredag mot Slovenien. Istället har Tyskland, redan inför kvällens möte med Kroatien, säkrat semifinal mot Danmark på fredag.


Kristianstad - Hammarby