Sverige får nöja sig med att spela placeringsmatcher i damernas U19-EM efter att ha förlorat båda matcherna i huvudrundan.

Värdnationen Rumänien lyckades inför en publik på 2000 besegra Sverige med 42-34, efter att svenskorna tappat orken sista tjugo minuterna.

I andra matchen spelade U19-tjejerna mot Portugal som tog en ganska bekväm seger med 30-23, även om resultatet var oavgjort i halvtid.

Resultaten innebär att Sverige får spela placeringsmatcher och därmed bäst kan sluta på femteplats. Första placeringsmatchen spelas på fredag mot Montenegro och andra på söndag mot Frankrike.

Lagen i semifinal
De som lyckades kvalificera sig till semifinal och gör upp om medaljerna blev istället Danmark, Portugal, Ungern och Rumänien.

Första matchen spelas fredag 14 juli klockan 16.30 mellan Portugal och Danmark.

Danskarna är fyrfaldiga mästare – flest gånger i turneringens historia – men gör trots det sin första semifinal sedan 2017. Portugal spelar sin första semifinal efter att bland annat ha slagit Sverige på vägen dit.

Andra matchen spelas fredag 14 juli klockan 18.45 mellan Rumänien och Ungern.

Stämningen lär vara hetsig när hemmanationen Rumänien tar emot grannen Ungern i den andra semifinalen. Ungern är nog favoriter, men räkna med en jämn och intensiv match.

Vem som vinner turneringen får vi veta först på söndag kväll då finalen spelas.