U18-herrarna har spelat ett inledande gruppspel i EM. Med två segrar och en förlust siktar nu det unga landslaget på dubbla segrar i Huvudrundan för att nå semifinal.

Efter två vinster och en förlust har det svenska U18-landslaget avancerat till Huvudrundan i U18-EM i Montenegro. Premiären mot Färöarna blev en något skakig historia utifrån förutsättningarna. Till slut vann Sverige med 32-29 – en marginal många nog hade förväntat sig skulle vara större. Men i andra matchen stod svenskarna för en fantastisk insats och lyckades besegra stornationen Frankrike med 34-31.

Gruppspelet avslutades under söndagen då ett av många guldtippat Spanien gjorde hela 40 mål och vann med 40-33. Det resultatet innebär att Sverige visserligen är vidare till Huvudrundan, men utan att ta med sig några extrapoäng dit. Lugis mittnia Axel Månsson är så här långt bästa svenska målskytt med sina 19 mål.

I Huvudrundan möter Sverige under veckan sina nordiska grannar Danmark och Norge och det krävs två segrar för att gå vidare till semifinal. Norge har med sig två extrapoäng till Huvudrundan, likaså Spanien.

Spelschemat i Huvudrundan

9 augusti, 18.00:
Danmark–Sverige

10 augusti, 18.00:
Sverige–Norge