Tyskland besegrade Ungern med 35-28 och kliver upp på fem poäng i Grupp 1. Tyskarna har just nu en semifinalplats i sitt hemma-EM. I och med resultatet slutar Frankrike etta i Grupp 1 och därmed har Sverige gjort klart med Frankrike som sitt semifinalmotstånd.

Under måndagskvällen spelades en viktig match i Grupp 1 mellan Tyskland och Ungern där hemmanationen Tyskland behövde en seger (eller ett kryss) för att ha fortsatt chans på en semifinalplats i sitt hemma-EM. Ungern skulle å sin sida skapa sig ett bra läge i gruppen vid seger då man låg tvåa inför mötet.

Ungern började bäst och hade en tidig tvåmålsledning men Tyskland var ikapp efter tio spelade minuter. När Tysklands stormålvakt Andreas Wolff inte storspelade för en gångs skull så kunde Ungern ta tag i taktpinnen. David Späth kom sedan in i mål för tyskarna men 22-åringen hade också svårt att stoppa ungerska skott. Fördelen för Tyskland var att inte heller Ungerns målvakt kom ut med någon bländande kväll inledningsvis.

Tysklands första målvaktsräddning kom efter 20 (!) minuter och Ungern hade bara två fram till den punkten. Efter en svängig första halvlek gick Tyskland in till halvtidsledning med 18-17. Tyskarna började den andra halvleken bäst och tog sig en tidig tremålsledning för att skapa ett litet gap ned till ungrarna. Andreas Wolff hade tagit sig tillbaka in i det tyska målet och började leverera när det gällde som mest.

När Wolff kom upp i nivå så räckte det tyska anfallsspelet och försvarsspelet långt i matchen. Tyskland, inför fulla läktare i Köln, kunde till slut knipa en mycket viktig seger i hemma-EM efter slutresultatet 35-28. Tyskland är nu uppe på fem poäng och man är därmed ifatt Ungern och Österrike och går upp på en andraplats i gruppen. I sista omgången väntar ett möte med Kroatien för Tyskland. Om Tyskland vinner där så är man klara för semi. Ungern står i sin tur mot Frankrike men man är i beroende av andra resultat för att nå avancemang.

I och med resultatet slutar Frankrike som gruppetta i Grupp 1 och därmed väntar en EM-semifinal på fredag mellan Sverige (tvåa i Grupp 2) och Frankrike. I andra semifinalen spelar Danmark mot den kommande grupptvåan från Grupp 1, något som alltså avgörs på onsdag.

Grupp 1 med en omgång kvar

  1. Frankrike, 8p (klara gruppetta)
  2. Tyskland, 5p
  3. Österrike, 4p
  4. Ungern, 4p
  5. Island, 2p
  6. Kroatien, 1p

Kristianstad - Hammarby