Tyskland besegrade Island med 26-24 i Köln efter en rysare. Hemmanationen har därmed två poäng i Huvudrundan medan Island står kvar på noll.

Under den sena torsdagskvällen spelades en häftig kamp i Köln när Island och Tyskland drabbade samman inför fulla läktare. Arrangörerna gjorde dock en miss till Islands nationalsång när man spelade fel låt, innan den riktiga kom igång efter isländska protester.

Island började starkast inledningsvis med en knapp ledning efter matchens tio inledande minuter. Men fem minuter senare hade Tyskland vänt på steken med fyra raka mål till ledning 7-5. Men under de kommande sju minuterna gjorde Tyskland bara ett mål och matchen stod 8-7 till Tyskland efter 22 minuter. Det är rättvist att säga att två bra försvar och två bra målvakter i Andreas Wolff och Viktor Halgrimsson fanns närvarande.

Efter en jämn och härlig första halvlek stod det 12-11 till Tyskland in till halvtidsvilan. Värdnationen höll sin ledning i början av andra halvlek också, fram till dryga kvarten spelade när Island kvitterade till 17-17. Och fem minuter senare var Island ikapp med 18-19 på tavlan.

Island fick inte behålla sin ledning i mer än tre minuter innan Tyskland hade vänt på steken inför jublande tyska fans. Tyskarna var till en början mest effektiva i slutminuterna och efter att Andreas Wolff räddat två viktiga straffar med tre- och två minuter kvar fick Tyskland ett bra läge att rycka ifrån till seger.

Johannes Golla satte då 25-23 med minuten kvar och Island hade ett tufft läge för att hämta ikapp. Islänningarna hittade en reducering men hann inte med mer. Matchen slutade 26-24 till Tyskland och vild glädje utspelade sig i Lanxess Arena. Den tyska målvakten Andreas Wolff blev återigen utnämnd till matchens lirare efter en formidabel insats.

Tyskland har nu två poäng i Grupp 1 och har fått en bra start på Huvudrundan. Island är å sin sida i ett prekärt läge i gruppen då man är det enda laget i gruppen på noll poäng efter torsdagens förlust.


Kristianstad - Hammarby