Det svenska U17-landslaget för pojkar kommer att spela sina första landskamper i november. Då bär resan av till Spanien för spel i Scandiberico tournament dit truppen nu är uttagen.

Sverige kommer att ställas mot Spanien, Portugal och Norge i en fyrnationsturneringen. Landskamperna blir det första för detta landslag som består av spelare födda 2004. Turneringen spelas den 4-6 november i Spanien, men vilken stad det blir är ännu oklart. U17-landslaget kommer dessförinnan att samlas i Malmö för förberedelser inför turneringen.

Förbundskaptenen Björn Sätherström har tagit ut de 16 spelare som kommer att få debutera i den blågula tröjan. Sätherström ser fram emot utmaningen med landslaget i november.

– Konkurrensen är tuff, precis som den skall vara när vi pratar landslag. Till Scandiberico är endast spelare födda 2004 uttagna då de födda 2005 inte genomfört mer än ett riksläger i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Vi ser fram emot att träffa fler spelare igen under träningsdagar samt på riksläger i april nästa år. Det skall också bli väldigt intressant att få mäta oss mot andra nationer och få en inblick i hur konkurrensen ser ut i Europa, säger han till Handbollslandslagets hemsida.

U17-landslagets trupp

Målvakter:
Emil Holmberg Schatzl, Alingsås HK
Arvid Norén, IK Sävehof

Vänstersexor: 
Noah Martinsson, IFK Kristianstad
Love Sundewall, HK Ankaret

Mittsexor: 
Marcus Björkman, Redbergslids IK
Rasmus Thomsen, Önnereds HK

Högersexor: 
Alexander Rolandsson, Alingsås HK
Rasmus Lenzi, Önnereds HK

Vänsternior:
Isak Hasanic Holmgren, Redbergslids IK
Pelle Segertoft, Önnereds HK
Olle Gransten, Alingsås HK

Mittnior:
Albin Hägglund Junler, Alingsås HK
Emil Douglas Andersson, Alingsås HK

Högernior:
Linus Gustavsson, IFK Skövde
Jonathan Andersson, Ystads IF
Isaac Biel Nilsen, IFK Kristianstad