Förbundskaptenen för damlandslaget i handboll, Tomas Axnér, förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år. Axnér stannar därmed på posten till och med sommaren 2026.

Det blir ytterligare tre år och förhoppningsvis fyra mästerskap med Tomas Axnér som förbundskapten för Sveriges damlandslag. Under torsdagen meddelade Handbollslandslaget i ett pressmeddelande att 53-åringen förlängt sitt kontrakt med Handbollslandslaget till och med 2026.

– Jag tror mycket på den process vi har startat med en röd tråd ner i vårt ligalandslag och våra ungdomslandslag. För mig ger det stor mening att dels vara och prestera i nuet men även blicka framåt, säger Tomas Axnér till förbundets hemsida och fortsätter:

– Målet är förstås att vi ska kvala in till alla dessa mästerskap, men också att vi ska ta ytterligare kliv med målbilden att etablera svensk damhandboll i världstoppen. Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att även framöver fortsätta det arbete som vi har gjort de tre senaste åren.

Sedan tidigare hade Axnér kontrakt till och med OS 2024 i Paris, men nu får han tillsammans med sin ledarstab förtroendet i ytterligare några år för att utveckla svensk landslagshandboll på damsidan.

– Damlandslaget har de senaste åren tagit ytterligare kliv resultatmässigt, mycket tack vare det arbete Tomas lagt ner, de krav han ställt och den uppföljning och dialog han och övriga ledare haft med spelarna även mellan landslagssamlingarna och vi ser fram emot att se honom fortsätta arbeta för att utveckla laget, säger landslagschef Hanna Fogelström till förbundets hemsida.