Foto: Bildbyrån

Sverige inledde starkt i matchen mot Danmark, men likt resten av matcherna i turneringen så spökade straffkasten för Sverige. Men trots de missade straffkasten och en del onödiga avslut så höll Sverige jämna steg med Danmark i första halvlek av matchen. Mycket tack vare ett fint målvaktsspel från Jessica Ryde. Men även Danmarks målvakt visade prov på fint målvaktsspel vilket gjorde att Danmark kunde gå till pausvila med ledningen 13-12 i paus. Lagen fortsatte att följas åt även i andra halvlek, men även i andra halvlek fortsatte Sverige att missa straffkasten och dessvärre räckte den svenska insatsen till utan Sverige föll med 24-22.

Matchen mot Danmark var vinna eller försvinna för svensk del. Allt annat en seger innebar att det svenska landslaget inte hade något chans att ta sig till semifinal. Något som blev verklighet efter att Sverige förlorade matchen med 24-22.

Sverige gjorde under stora delar en riktigt bra match, insatsen från det svenska laget var helt klart den bästa som Sverige har gjort under turneringen. Flera rutinerade spelare som under turneringens gång varit relativt anonyma som Isabelle Gulldén och Jamina Roberts lyfte sig och spelade sina klart bästa matcher den här turneringen. Men framförallt var det Sveriges målvakt Jessica Ryde som gjorde en kanoninsats, men insatserna från Sveriges sida räckte ändå inte.

Det var en tajt match in i det sista. Sverige försökte vid ställningen 22-21 till Danmark med sex minuter kvar att ändra matchbilden när tränaren Tomas Axnér tog timeout. Med två minuter kvar var även matchen helt lika 22-22 när Danmark valde att ta timeout. Med 40 sekunder kvar fick även Sverige ett straffkast vid ställning 23-22 till Danmark. Men likt tidigare under matchen så blev det en straffmiss för Sverige och Danmark kunde tillslut hålla ifrån och dra det längsta strået och kunde vinna matchen med 24-22.

– Det är klart att bränna fem straffar blir kostsamt en match som denna, säger tränaren Tomas Axnér till TV6 efter matchen.

Förlusten för Sverige innebär att chansen att ta sig till vidare från mellangruppen till semifinal nu är helt borta.

Sveriges nästa match spelas mot Montenegro på söndag 13/12 klockan

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo