ComeOn

I mars och april kommer det svenska damlandslaget att fortsätta sitt EM-kval mot EM 2022. Sveriges två hemmamatcher kommer att spelas i Skåne och närmare bestämt Ystad och Helsingborg.

Sverige hann med att spela två omgångar i EM-kvalet i oktober. Först besegrades Island med 13 bollar på hemmaplan innan Sverige vann mot Turkiet på bortaplan med 31-23. Närmast väntar spel i handbolls-VM för damlandslaget, men i vår så kommer EM-kvalet att fortlöpa, där Sverige har två återstående kvalmatcher på hemmaplan.

Nu står det klart var matcherna kommer att spelas. Handbollslandslaget meddelar på sin hemsida att Sverige kommer att spela sina hemmamatcher i Ystad och Helsingborg.

Annons: ⇢ Expekt - Få 1500 kr i bonus

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Den 5 mars så ställs Sverige mot Serbien i Ystad Arena. Den 23 april ställs man mot Turkiet i Helsingborg, som blir den sista EM-kvalmatchen för svensk del. Sverige har kopplat ett grepp om EM-kvalgruppen med full pott efter två matcher. De två bästa lagen i kvalgruppen avancerar till EM 2022 i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro.

Tabellen i EM-kvalet

1) Sverige, 4 poäng
2) Serbien, 2 poäng
3) Island, 2 poäng
4) Turkiet, 0 poäng

Sveriges återstående spelschema:

2/3 mars: Serbien – Sverige

5 mars: Sverige – Serbien (Ystad Arena)

20 april: Island – Sverige

23 april: Sverige – Turkiet (Helsingborg Arena)