Slovenien förlorade mot Ungern i Huvudrundans gruppspel. I och med detta kan inte Sverige längre nå EM-semifinal, då Sverige var i behov av en slovensk seger.

Under onsdagen spelas alla återstående gruppspelsmatcher i Huvudrundan. Först ut var Slovenien mot Ungern i Ljubljana. Slovenien behövde vinna för att själva ha möjlighet till semifinalspel i EM, och man behövde dessutom vinna för att Sveriges hopp om semifinal skulle leva. Vid slovensk seger skulle det räcka för svensk seger och norsk seger ikväll för att Sverige skulle få spela EM-semi.

Men nu kan Tomas Axnér och hans landslag sluta drömma. Redan innan Sveriges match mot Kroatien går det att konstatera att Sverige max kan spela placeringsmatch på fredag. Detta då Slovenien inte lyckades vinna mot Ungern framför sina hemmafans. Slovenien gjorde en sämre insats medan Ungern å sin sida gjorde mål på allt. Ungern vann till slut med 29-25.

Sverige ställs mot Kroatien ikväll (18:00), en match som till viss del är oväsentlig. Sverige kan inte längre nå semifinal i EM, men kan hamna trea för att få spela placeringsmatch på fredag genom att ta poäng mot Kroatien.