En direkt avgörande match mellan Sverige och Tjeckien om vilket lag som skulle knipa 2:a platsen i grupp E och då vidare till huvudrundan. För Sverige del räcker det med oavgjort för avancemang och tur var det då matchen slutade 27-27.

Det var en målfattig start på denna match, efter 11 spelade minuter står det enbart 2-2. Sverige har svårt med det tjeckiska försvaret och det sker heller inga kontringar eller snabba uppspel.

Sedan sker en serie med utvisningar, först två stycken för tjeckerna där Sverige inte lyckas gå vinnande ur denna period. Det blir ändå en 2-måls ledning för Sverige, men tre utvisningar på raken gör att den krymper ned till 0. Sverige räddas av att Tjeckien drar på sig en ytterligare utvisning.

Sverige anfaller mycket i mitten och använder väldigt sällan kanterna. Det är ett hackigt spel och väldigt trångt i mitten, men Sverige går ändå med 12-11 ledning till halvtidsvilan.

Det var kamp in i det sista

Sverige gör lite ändringar till 2:a halvlek genom målvaktsbyte, Palicka ut och Johannesson kommer in. Men det är ej de svenska målvakternas match och efter ca 15 minuter så är Palicka tillbaka i buren. Däremot så har Tjeckiens målvakt Mrkva spelat en fantastisk match med flera fina räddningar.

– Det var för dåligt från min sida idag, jag är jättebesviken säger Palicka på presskonferensen efter matchen.

Runt den 40:e spelminuten så får Sverige till en 3-måls ledning. Detta sker genom att Sverige spelat bättre i försvaret samtidigt som Sverige fått många straffar samt några enklare mål. Denna ledning håller Sverige i ca 8 minuter tills tjeckerna kvitterade.

Det var verkligen spännande in i det sista och matchen slutade 27-27 och Sverige är vidare till huvudrundan. Även Nicklas Ekberg kändes att det var lite press mot slutet:
– Efteråt så andas man ut litegrann säger Nicklas efter matchen.

Nu väntar matcher mot Polen, Tyskland, Norge & Ryssland i huvudrundan som startar på torsdag.