Damlandslaget närmar sig Europamästerskapet i november och december. Detta efter EM-kvalets tredje raka seger i bortamatchen mot Island. Matchen slutade 24-37 till Sverige.

Under den sena onsdagskvällen spelade Damlandslaget EM-kval mot Island på bortaplan där man jagade sin tredje raka seger i kvalspelet efter höstens storsegrar mot Luxemburg och Färöarna.

Hemmalaget började bäst inför publiken i Hafnarfjördur och tog en tidig tvåmålsledning men efter tolv minuter hade Sverige kommit ikapp. Blågult var bra framåt men man var sämre bakåt, där man förmodligen saknade sin långtidsskadade försvarsklippa Anna Lagerquist.

Efter en ganska trevande start på första halvlek tog sig Sverige i kragen och gick in till halvtidsvilan med en ganska trygg ledning till 12-17. Efter fem snabba isländska mål i andra halvlek var Sverige något illa ute innan man fick styr på grejerna igen.

De blågula rullade runt på folk i andra halvlek där hela laget fick speltid när man började gå ifrån i matchen igen. Den svenska offensiven var avgörande i matchen där det isländska laget inte kunde stå emot Sveriges bredd.

Efter 60 minuter handboll på Island vann damlandslaget med 24-37 och tog sin tredje raka seger i EM-kvalet efter en bra avslutning på matchen. Man är därmed ett stort steg närmare EM-slutspelet 2024 i Ungern, Schweiz och Österrike. Man möter Island i Karlskrona på lördag (2 mars) och då kan man säkra EM-biljetten vid seger.

Island – Sverige, 24-37 (12-17)

Sverige: Jamina Roberts 7, Jenny Carlson 4, Nathalie Hagman 3, Elin Hansson 3, Mathilda Lundström 3, Clara Lerby 3, Emma Lindqvist 3, Kristin Thorleifsdóttir 3, Tyra Axnér 2, Nina Dano 2, Nina Koppang 2, Sofia Hvenfelt, Linn Blohm.